کد خبر: ۴۱۰۳۴                           تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۵- ۲۳:۳۰

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به جهاد کشاورزی ابلاغ کرد:

اعلام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زارعی ۹۶-۹۵ + جدول قیمت

محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، نرخ خرید تضمینی ۴۲ محصول کشاورزی شامل ۲۵ محصول زراعی و ۱۷ محصول باغی را برای سال زارعی ۹۵-۹۶ به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد.
  رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نرخ خرید تضمینی ۴۲ محصول کشاورزی زراعی و باغی را برای سال زارعی ۹۵-۹۶ اعلام کرد.
به گزارش ایانا، محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، نرخ خرید تضمینی ۴۲ محصولات کشاورزی  شامل ۲۵ محصول زراعی و ۱۷ محصول باغی را برای سال زارعی ۹۵-۹۶ به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد.
شرح نامه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درباره نرخ های خرید تضمینی محصولات کشاورزی سال زراعی جاری  به شرح زیر است:
اعضای شورای اقتصاد عضو هیات وزیران درخواست شماره ۰۲۰/۱۲۸۶۷ مورخ ۱۳۹۵/۵/۱۲ وزارت جهاد کشاورزی در خصوص پیشنهاد قیمت خرید تضمینی محصولات زراعی برای سال ۱۳۹۶ و محصولات باغی برای سال ۱۳۹۵ را بررسی و به استناد ماده (۳۶) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۲) به شرح زیر تصویب نمود.
۱- قیمت خرید تضمینی محصولات زراعی برای سال ۱۳۹۶ و محصولات باغی برای سال ۱۳۹۵ به شرح جدول (شماره ۱و۲) ذیل تعیین می‌شود. 
۲- به ازای هر درصد شکستگی بیش از ۱۰ درصد برای برنج‌های گروه سه مبلغ ۷۹ ریال و برای برنج‌های گروه یک و دو مبلغ ۹۲ ریال از نرخ‌های مصوب کسر و به میزان شکستگی کمتر از ۱۰درصد برای برنج‌های گروه سه مبلغ ۱۱۶ ریال و برای برنج‌های گروه یک و دو مبلغ ۱۲۳ ریال به نرخ‌های مصوب اضافه می‌شود. حداکثر شکستگی قابل قبول ۱۵درصد و حداقل شکستگی قابل قبول برای پرداخت جایزه ۷,۵درصد است. خرید تضمینی برنج توسط سازمان مسئول خرید، منحصر به استان‌های گیلان، مازندران و گلستان خواهد بود.
۳- سازمان برنامه و بودجه کشور با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و رعایت قوانین و مقررات مربوط، در مورد سازمان‌های مسئول خرید، محدوده زمانی خرید، تامین کننده تنخواه، چگونگی ضمانت و بازپرداخت اعتبارات مورد نیاز، تعیین هزینه‌های تبعی و محل تامین زیان احتمالی خرید موضوع این تصویب‌نامه، تصمیمات لازم را اتخاذ و بر نحوه اجرای آنها نظارت می‌نماید.
تبصره: هزینه‌های تبعی براساس پیشنهاد سازمان مسئول خرید و پس از بررسی سازمان‌ حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ می‌شود. 
۴- میزان افت سن گندم و جدول قیمت دانه‌های روغنی برحسب اُفت و رطوبت با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‌شود. 
۵- جدول خرید تضمینی گندم و گندم دوروم برحسب اُفت مفید و غیر مفید برای سال زراعی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ براساس محاسبه و پیشنهاد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و تفاهم وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ می‌شود.
۶- در راستای بند «الف» ماده (۱۴۵) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران و تبصره (۶) ماده (۶) قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است در برنامه‌ریزی تولید محصولات کشاورزی و انجام خریدهای تضمینی، الگوی کشت بهینه ملی – منطقه‌ای را رعایت کند.
محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، ۲۰ شهریورماه سال جاری در حاشیه چهارمین گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۹۶ – ۹۵ در سالن حجاب تهران در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود نرخ‌های خرید تضمینی پیشنهادی محصولات کشاورزی از یک ماه گذشته از طرف وزارت جهاد کشاورزی به شورای اقتصاد پیشنهاد شده است و در کمیسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی شورای اقتصاد و سازمان برنامه‌ریزی و بودجه ریاست جمهوری در انتظار طی مراحل تصویب و ابلاغ است.

قیمت‌های پیشنهادی خرید تضمینی محصولات زراعی برای سال ۱۳۹۶ از سوی جهاد کشاورزی

ردیف

محصول

قیمت خرید تضمینی سال ۱۳۹۵

قیمت پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای سال ۱۳۹۶

قیمت (کیلو ریال)

قیمت (کیلو ریال)

رشد (درصد)

۱

گندم معمولی

۱۲,۷۰۵

۱۳,۸۴۸

۹

۲

گندم دروم

۱۳,۰۶۸

۱۴,۲۴۴

۹

۳

جو

۱۰,۰۲۸

۱۰,۹۳۱

۹

۴

ذرت دانه‌ای

۱۰,۳۶۸

۱۱,۱۹۷

۸

۵

چغندرقند بهاره

۲,۹۱۶

۳,۱۲۰

۷

۶

چغندرقند پاییزه

۲,۷۸۰

۳,۰۰۲

۸

۷

پنبه (وش)

۲۹,۳۲۵

۳۲,۲۵۸

۱۰

۸

دانه سویا

۲۲,۶۵۵

۲۴,۶۹۴

۹

۹

دانه آفتابگردان

۲۴,۴۴۴

۲۶,۶۴۴

۹

۱۰

دانه کلزا

۲۵,۳۰۰

۲۷,۸۳۰

۱۰

۱۱

دانه گلرنگ

۲۴,۰۲۴

۲۶,۱۸۶

۹

۱۲

عدس

۲۶,۴۵۰

۲۹,۶۲۴

۱۲

۱۳

نخود

۲۴,۶۴۰

۲۷,۳۵۰

۱۱

۱۴

لوبیا چیتی

۲۳,۹۴۸

۲۶,۳۴۳

۱۰

۱۵

لوبیا سفید

۲۳,۹۴۱

۲۶,۳۳۵

۱۰

۱۶

لوبیا قرمز

۲۳,۱۰۰

۲۴,۹۴۸

۸

۱۷

برنج گروه یک (خزر، شیرودی، فجر و…)

۳۵,۲۰۰

۳۹,۰۷۲

۱۱

۱۸

برنج گروه دو (سپیدرود و گوهر)

۳۱,۶۳۵

۳۵,۴۳۱

۱۲

۱۹

برنج گروه سه (ندا، کوهسار، دانیال و…)

۲۶,۲۵۰

۲۸,۸۷۵

۱۰

۲۰

سیب‌زمینی پاییزه

۳,۹۶۰

۴,۳۱۶

۹

۲۱

سیب‌زمینی بهاره

۳,۸۸۸

۴,۱۹۹

۸

۲۲

سیب‌زمینی طرح استمرار

۴,۶۶۴

۴,۹۴۴

۶

۲۳

پیاز پاییزه

۲,۶۴۰

۲,۸۷۸

۹

۲۴

پیاز بهاره

۲,۵۹۲

۲,۷۹۹

۸

۲۵

پیاز طرح استمرار

۲,۸۶۲

۳,۰۳۴

۶