کد خبر: ۳۸۲۰۱ تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۵- ۱۴:۱۳
گزارش ایانا از پراکندگی دام در کشور؛
خراسان رضوی دارای بیشترین و سیستان و بلوچستان، کمترین تعداد گوسفند/ پنج استان پیشتاز در تولید شیر
پراکندگی تعداد دام و متعاقب آن تولید شیر در کشور، تابع مشخصی نداشته و معمولاً استانهای دارای بیشترین دام سنگین، در صدر میزان تولید شیر قرار میگیرند.
پراکندگی تعداد دام و متعاقب آن تولید شیر در کشور، تابع مشخصی نداشته و معمولاً استانهای دارای بیشترین دام سنگین، در صدر میزان تولید شیر قرار میگیرند.
به گزارش خبرنگار ایانا، گزارش منتشرشده از مرکز آمار ایران که مربوط به طرح آماری اردیبهشتماه سال ۹۳ است، نشان میدهد که استان خراسان رضوی با دارا بودن بیش از پنج میلیون رأس گوسفند و بره، رتبه یک را در این بره به خود اختصاص داده و متعاقب آن، استانهای آذربایجان غربی و شرقی، با تعداد بین سه میلیون و ۷۵۰ هزار تا پنج میلیون راس، جایگاه بعدی را کسب کردهاند. این شرایط در حالی است که سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، تهران، قم، یزد، خراسان جنوبی، البرز، قزوین، زنجان، کردستان، مازندران و گلستان دارای رئوس کمتر از یک میلیون و ۲۵۰ هزار گوسفند و بره بودهاند.
طبق این گزارش، سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی با در اختیار داشتن بیش از ۱۰۰ هزار واحد پرورشی، در صدر جدول قرار گرفته و در عوض، استانهایی مانند قم، البرز، ایلام، تهران، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، سمنان، یزد، چهارمحال و بختیاری و هرمزگان، دارای بهرهبرداری کمتر از ۲۵ هزار واحد هستند.
اگرچه سیستان و بلوچستان در تعداد گوسفند و بز، چنگی به دل نمیزند، اما در عوض به همراه فارس و خوزستان، از نظر تعداد بز و بزغاله، گوی سبقت را از دیگر استانها ربوده و بین یک میلیون و ۶۰۰ تا بیش از دو میلیون رأس دام هستند، اما تقریباً نیمه شمال و شمال غربی کشور، به جز آذربایجان شرقی، کمترین تعداد بز و بزغاله را به خود اختصاص دادهاند.
استانهای آذربایجان غربی و شرقی، گیلان، مازندران، تهران، اصفهان و خوزستان، از نظر تراکم گاو و گوساله، بیشترین هستند و در مقابل، یزد، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام، قم، چهارمحال و بختیاری، سمنان، خراسان جنوبی و شمالی کمترین تعداد دام سنگین را در خود جای دادهاند.
درباره شیر باید گفت که استانهایی مانند خراسان رضوی، اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی و غربی در تولید این محصول پیشتاز بوده و تا بیش از ۵۵۵ هزار تن در سال تولید داشتهاند، اما تقریباً استانهایی که دام سنگین کمتری در اختیار دارند، در تولید شیر از دیگران عقب ماندهاند./