کد خبر: ۳۹۸۹۰
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۵- ۱۴:۲۱
محیط زیست و منابع طبیعی » منابع طبیعی
تحقیقات دانشگاه ایلینوی نشان داد:

کشت درخت در حاشیه مزارع، راهی برای سازگاری با تغییر اقلیم

بانک جهانی تصمیم گرفته است تا سرمایه‌گذاری خود را بر روی توسعه کشاورزی هوشمند منطبق با تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۱۹ متمرکز کند.

بانک جهانی تصمیم گرفته است تا سرمایه‌گذاری خود را بر روی توسعه کشاورزی هوشمند منطبق با تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۱۹ متمرکز کند.

به گزارش ایانا به نقل از اسس نیوز، براساس نتایج مطالعه انجام شده توسط دانشگاه ایلینوی، درختان موجود در مزارع آفریقایی اغلب به‌عنوان یک منبع درآمد برای کشاورزان نادیده گرفته می‌شوند. در حالی‌که این درختان به کاهش فقر در مناطق روستایی و حفظ تنوع زیستی کمک می‌کنند. به گفته میلر یکی از محققان این پژوهش، یک سوم از همه کشاورزان روستایی در این مطالعه که شامل پنج کشور افریقایی است، به کاشت درخت در مزارع خود نیز مشغول هستند و به طور متوسط ۱۷ درصد از درآمد سالانه خود را از این راه بدست می‌آورند. این منبع درآمد از منابع اقتصادی مهم برای کشاورزان است. درختان موجود در مزارع، عمدتا درختان میوه‌دار و قهوه هستند. کاشت درختان برای مصارف سوخت تنها ۵ درصد از درختان در مزارع را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه از طریق جمع‌آوری داده‌ها از تصاویر ماهواره‌ای بر روی پوشش جنگلی و داده‌های سطح درآمد خانوارهای روستایی با پرسشنامه و مطالعه میدانی در کشورهای اتیوپی، مالاوی، نیجریه، تانزانیا و اوگاندا انجام شده است.

از لحاظ اکولوژیکی، درختان می‌توانند بعنوان دالان تنوع زیستی عمل کنند، میلر می‌گوید: یکی از یافته‌های این مطالعه این است که درختان در مزارع نزدیک جنگل‌ها بیشتر هستند، آنها می‌توانند محل زندگی حیات وحش و یا زیستگاه پرندگان باشند و ارتباط متفاوتی بین جنگل و مناطق طبیعی برقرار کنند. به‌طور کلی، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که توجه بیشتر به کاشت درختان در مزارع می‌تواند به بخش کشاورزی، امنیت غذایی و بحث سیاستهای مربوط به فقر در کشورهای جنوب صحرای آفریقا کمک کند. به‌ویژه این راه حل به‌عنوان نیاز برای مقابله با تغییرات آب و هوایی نیز مطرح است که در حال تبدیل شدن به یک حالت اضطراری است. در واقع درختان نقش مهمی در سازگاری با تغییرات آب و هوا و کاهش اثرات آن بازی کنند.

کشاورزی هوشمند منطبق با تغییرات آب و هوایی یک شعار جدید است. به عقیده میلر، بانک جهانی تصمیم گرفته است تا سرمایه‌گذاری خود را بر روی توسعه کشاورزی هوشمند منطبق با تغییرات آب و هوایی تا سال ۲۰۱۹ متمرکز کند. کشت هوشمند درختان سازگار با تغییرات اقلیم می‌تواند یک موفقیت باشد، چرا که آنها به اندازه محصولات کشاورزی در برابر تغییر اقلیم شکننده نیستند و می‌توانند شرایط شدیدتر تغییرات آب و هوایی را تحمل کنند. اغلب اوقات، درختان در شرایطی که محصولات زراعی به‌دلیل خشکسالی از بین رفتهاند، می‌توانند به تولید ادامه دهند و منبع غذایی مهمی باشند. درختان در مزارع همچنین می‌توانند به کاهش برخی از اثرات منفی تغییرات اقلیم کمک کنند. درختان با فتوسنتز در جذب کربن از اتسمفر نقش مهمی دارند./