نماینده مجلس: بخش کشاورزی از پژوهش های دانشگاهی بی نصیب است
تربت حیدریه – ایرنا – نماینده مردم تربت حیدریه، زاوه و مه ولات در مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون بخش کشاورزی کشور از تحقیقات و پژوهش های دانشگاهی بی بهره است و این نقیصه ای بزرگ برای این حوزه است.
به گزارش ایرنا سعید باستانی، سه شنبه در آیین تجلیل از کشاورزان نمونه تربت حیدریه افزود: کشاورزی ما تا امروز دارای 2 رکن صف و ستاد بوده که شامل کشاورزان و مدیران بوده است و این کافی نیست زیرا جای رکن سوم که پژوهش های دانشگاهی باشد در این بخش خالی است.
وی گفت: تا زمانی که رکن سوم در بخش کشاورزی شکل نگیرد و تا زمانی که جامعه دانشگاهی به 2 رکن دیگر طرح و برنامه ندهد، تلاش آنها نتیجه چندانی نخواهد داشت.
وی با انتقاد از جریمه تعیین شده از سوی وزارت نیرو برای بهره برداران آب این منطقه در سال های 92-91، گفت: بستن این جریمه ها قابل قبول نیست، زیرا ثابت نشده که اخطارهای ادعایی به دست کشاورزان رسیده باشد.
باستانی از کشاورزی، آب و محیط زیست به عنوان سه اولویت برنامه ششم توسعه یاد کرد و گفت: با توجه به اینکه بدنه دولت با وجود افراد متخصص و با تجربه تقویت شده، لذا سطح توقع نیز از وزرای این کابینه بیش از سایر دولت ها است.
وی افزود: بر این اساس انتظار می رود دولت در حوزه های صنعتی و کشاورزی بیش از آنچه که اکنون هست، تلاش کند.
* کاهش قیمت زعفران ناشی از تبانی گروهی خاص در بازار است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: کاهش قیمت زعفران حاصل تبانی یک گروه خاص است که از توان مالی بسیار بالا در بازار برخوردار هستند و می خواهند به هر شکلی اوضاع را به نفع خود ترتیب دهند.
مجتبی مزروعی افزود: ما به عنوان بخش دولتی وظیفه داشتیم در زمان تولید و برداشت قیمت را کنترل کنیم که در همان زمان نیز با خرید توافقی اجازه ندادیم کف قیمت از کیلویی 50 میلیون ریال پایین تر بیاید.
وی در بخش دیگری گفت: تولید مطلوب در بخش کشاورزی، نیازمند ابزار خوب و به روز است و بر این اساس بر روی موضوعاتی چون اجرای آبیاری تحت فشار و توسعه کشت های گلخانه ای متمرکز شده ایم.
مزروعی افزود: هرچند با کاهش منابع آبی مواجه هستیم و این تاحدودی دست ما را بسته است، اما در سال زراعی جاری حدود هزار و 800 میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای بهره وری آب مصوب شده و هزار میلیارد ریال نیز اعتبارات مصوب سفر برای اجرای چهار هزار کیلومتر انتقال آب با 100درصد تخصیص، دریافت کرده ایم و لذا می توانیم اعلام کنیم کلیه طرح های مربوطه در استان اجرا خواهند شد.
وی با تاکید بر ترغیب کشاورزان به کشت گلخانه ای، گفت: در یک هکتار فضای باز تنها یک تن محصولات صیفی برداشت می شود، در حالی که در همین میزان زمین گلخانه ای قادریم 450 تا 600 تن خیار یا گوجه فرنگی برداشت یا 100 تن خربزه تولید کنیم.
* افزایش 9 درصدی صادرات استان
معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی گفت: شاخص های اشتغال در استان هشت رتبه ارتقاء پیدا کرده و در 9 ماه امسال میزان صادرات 9 درصد افزایش را نشان می دهد.
به گزارش ایرنا محمدحسن واحدی افزود: در تابستان امسال برای121 هزار نفر در استان اشتغال ایجاد شد و صادرات صنایع دستی ما از یک میلیون به 3.5 میلیون دلار رسید.
وی از وزارت خانه های نفت و جهاد کشاورزی به عنوان شاگرد اول های ‘اقتصاد مقاومتی’ یاد کرد و گفت: با توجه به خشکسالی های پیاپی از یکسو و تحریم ها از سوی دیگر، اداره 2 رکن بزرگ اقتصادی کشور کار دشواری بود که دولت یازدهم با سربلندی اتز پس آن برآمد.
در این آیین از 15 نفر دست اندرکار برتر حوزه کشاورزی تربت حیدریه تجلیل شد که هشت نفر نمونه استانی، 2 نفر بهره بردار نمونه ملی و پنج نفر خیر در حوزه کشاورزی بودند.
مرکز شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.