شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ – ۰۶:۳۰                      شناسهٔ خبر: 18733415سرویس اقتصادی

حال و هوای صنعت مکانیزاسیون چگونه است؟

با وجود آنکه مکانیزاسیون از جمله زیر ساخت های مهم در ارتقای صنعت کشاورزی به شمار می رود اما کارشناسان نظرات مختلفی در این زمینه دارند.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی   گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اگرچه مکانیزاسیون یکی از زیر ساخت‌های مهم در ارتقای صنعت کشاورزی به شمار می‌رود، اما در کشور ما رشد آن با تنگناهای متعددی روبرو است.
استفاده از ماشین آلات کشاورزی فرسوده نه تنها کمکی به ارتقای رشد کشاورزی نمی‌کند بلکه از ارزش محصولات داخلی در بازارهای جهانی کاسته و بعضا تولید را با ضایعاتی مواجه می‌سازد.
عنایت اله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با بیان اینکه وضعیت توسعه مکانیزاسیون در کشور قابل قیاس با دنیا نیست، اظهار داشت: تکنولوژی داخل کشور با صنعت روز دنیا پیش نمی‌رود که درنهایت این امر خسران هایی نظیر ضایعات محصولات کشاورزی و کاهش ارزش افزوده را به همراه دارد.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته علی رغم وسعت مزارع کشاورزی کمباین‌های برداشت برنج، کلزا، پنبه و سایر محصولات با هم متفاوت بوده و این درحالی است که در کشور ما با کمباین برداشت گندم سایر محصولات نظیر برنج نیزبرداشت می‌شود که با این وجود واردات محصولات صرفه اقتصادی بیشتری دارد چرا که این امر ریزش و ضایعات محصول را دوبرابر می‌نماید.
قائم مقام خانه کشاورز با بیان اینکه استفاده از ماشین آلات با بهره بالا برای کشاورزان کارآمدی لازم را ندارد، گفت: بدون رشد مکانیزاسیون در بخش کشاورزی ارزش افزوده‌ای نصیب کشاورز نخواهد شد که در این صورت تولید بی فایده است.
به گفته وی اگرچه روند توسعه مکانیزاسیون نسبت به گذشته مساعد‌تر است، اما با سایر کشور‌ها قابل قیاس نیست.
بیابانی تصریح کرد: با اقدامات معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی روند رشد مکانیزاسیون رو به جلو است که انتظار می‌رود این روند در روزهای آتی ادامه دار باشد چرا که هزینه نکردن برای مکانیزاسیون افزایش هزینه‌های بخش و هدر رفت سرمایه ملی و زحمت کشاورزان را به همراه دارد.
رشد تاریخی مکانیزاسیون طی سال های اخیر
کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت مکانیزاسیون طی سه سال و نیم گذشته جهش تاریخی تجربه کرد که همین امر رونق اقتصادی در حوزه ماشین آلات رقم زد.
وی افزود: طی سه سال اخیر بیش از هزار و ۷۵۰ دستگاه کمباین غلات، هزار دستگاه سایر ادوات کشاورزی و ۸۰ دستگاه انواع ماشین آلات کشاورزی توزیع و درعرصه به کار گرفته شد.
 

 
عباسی ادامه داد: طی سال‌های اخیردر حوزه غلات ۲ تا ۲. ۵ میلیون هکتار به ویژه گندم و جومکانیزه شد که با این وجود ضایعات به ۵. ۷ درصد رسیده است.
وی با اشاره به مزایای توسعه مکانیزاسیون بیان کرد: پایداری تولید، کاهش هزینه‌ها و تولید اقتصادی از جمله دستاوردهای رشد مکانیزاسیون دراین بخش است.
عباسی با بیان اینکه ماشین آلات و ادات کشاورزی یک سوم قیمت‌های جهانی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد، یادآور شد: البته تمامی این ماشین آلات کشاورزی مطابق استانداردهای ملی آزمون و ارزیابی شده است.
رئیس توسعه مکانیزاسیون در پاسخ به این سوال که آیا کمباین برداشت برنج با غلات یکسان است، تصریح کرد: کمباین‌های برداشت برنج با غلات کاملا متفاوت است به طوریکه طی سه و سال نیم گذشته حدود ۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین ویژه برنج در اختیار شالیکاران قرار گرفت که این امر به نحو چشمگیری کاهش ضایعات بخش را به همراه دارد.
انتهای پیام/