وی افزود: استانداردها در هر جامعهای متفاوت است، زیرا هر جامعهای یک نوع تقاضا برای مرغی که شرایط مناسب را داشته باشد، دارد اما در حال حاضر میانگین وزن مرغ تولیدی استان روی دو کیلو و 200گرم است.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: برای استان اصفهان که مردم مرغ با وزن بالا را میپسندند مرغ با وزن1.700 تا 1.800 مناسب است، زیرا این موضوع به ذائقه و فرهنگ افراد بستگی دارد، البته در حال حاضر میانگین وزن مرغ مصرفی استان روی دو کیلو و 200 گرم است که بهتر است این رقم کاهش پیدا کند.
فیضی با بیان اینکه این موضوع اخیرا با بحثهای آموزشی و فرهنگی بهتر شده است، ادامه داد: اگر مردم از مرغ با وزن پایین استقبال کنند دور ریز لاشه کمتر و در عین حال مرغ مصرفی کیفیت، طعم و مزه بهتری را دارد، در حال حاضر مرغداران استان نیز به همین سمت حرکت میکنند.
وی با بیان اینکه گوشت مرغهای جوان، طعم و مزه بهتری دارد، اظهار کرد: در حال حاضر در وزن مرغها بیشتر مباحث اقتصادی مد نظر قرار داده میشود و ضریب تبدیل خوراک به گوشت با افزایش طول دوره برای پرورش اضافه میشود، یعنی هرچه لاشه طیور بزرگتر شود ضریب تبدیل به خوراک بیشتر میشود.
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بحث اقتصادی در صنعت دامداری مهم است، ادامه داد: اینکه گفته شود مرغهای بزرگ ناسالم هستند، این گونه نیست و مرغ درشت نیز کیفیت گوشت خوبی دارد، اما بحث اقتصادی در این صنعت نیز مهم است که ارز کشور تنها برای دانه و بار مصرف نشود و بتوان تعداد بیشتری جوجه ریزی کرد و هر چه دوره تولید سریعتر تمام شود میتوان دوره بعدی را زودتر شروع کرد.
فیضی تصریح کرد: این بازار است که به مرغدار میگوید چه مرغی را وارد بازار کند، اگر مصرف کننده به دنبال مرغ با وزن مناسب باشند و از بازار تقاضا کند قطعا سیستم تولید نیز به این سمت حرکت میکند، اما در حال حاضر بازار به گونهای است که مردم به سمت مرغ با وزنهای پایین گرایش ندارند.