ارتقای سلامت ۸محصول کشاورزی معطل بودجه
به گزارش خبرنگار مهر، طرح ارتقای سلامت محصولات کشاورزی که قرار بود اجرای آن از سال ۹۴ آغاز شود، هنوز در پیچ و خم تخصیص اعتبار است و مشخص نیست کی به سرانجام خواهد رسید.
در همین ارتباط، یحیی ابطالی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه سرانجام اجرای طرح ارتقای سلامت محصولات کشاورزی به کجا رسید؟، اظهارداشت: براساس هماهنگیهای انجام شده ما دو طرح را در این زمینه ارائه کرده بودیم، طرح بزرگ برای ارتقای سلامت ۸ محصول کشاورزی و طرح پایلوت برای گوجه فرنگی در منطقه جنوب، که اجرای این طرح پایلوت قرار بود از مهرماه ۹۴، عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه طرح ارتقای سلامت محصولات کشاورزی علاوه بر گوجه فرنگی، محصولاتی مانند خیار، برنج، پیاز، سیب درختی، سیب زمینی و مرکبات(پرتقال و نارنگی) را نیز شامل میشد، افزود: این طرح به دلیل عدم تامین اعتبار به سرانجام نرسید ضمن اینکه اجرای طرح پایلوت برای محصول گوجه فرنگی به ۵ میلیارد تومان و طرح کلی به حدود ۳۲ تا ۳۳ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات اضافه کرد: در سال ۹۵ دوباره با معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه وارد مذاکره شدیم، وزاری جهاد و بهداشت نیز در این زمینه رایزنیهایی داشتند و در نتیجه مذاکراتی که انجام شد بسته کاملی را برای این محصول طراحی کردیم.
ابطالی با اشاره به اینکه این کار مراحل نهایی خود را پشت سر میگذارد، افزود: درحال حاضر شورای سلامت این طرح را به ریاست جمهوری فرستاده، ریاست جمهوری نیز ذکر کرده که در اولین جلسه شورای سلامت این بحث مطرح و برای آن اعتبار تصویب شود.
وی ادامه داد: بنابراین ما منتظریم در سال ۹۶، اعتبار این طرح مصوب و تامین شود.
ابطالی اضافه کرد: در طرحی که اخیرا تدوین شده، علاوه بر بحث پایش باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی، مساله دیگری که مورد توجه قرار گرفته، این است که خود کشاورزان نیز تحت پوشش وزارت بهداشت قرار خواهند گرفت و این وزارت خانه بحث سلامت تمام کسانی را که در این بخش فعالیت میکنند، چک خواهد کرد.
معاون فنی سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: بنابراین کشاورزان نیز تحت پایش قرار میگیرند و انگیزهای برای آنان ایجاد میشود تا با ما همکاری کنند.
ابطالی با بیان اینکه اعطای کد پیگیری ۱۶ رقمی به محصولات کشاورزی نیز در این طرح دنبال خواهد شد، گفت: یکی دیگر از بحثها نیز سامانه سماک(سامانه ملی الکترونیکی ساماندهی کلینیکهای کشور) است که در طرح پیگیری میشود؛ در این طرح محصول کد رهگیری دریافت میکند که براساس آن قابلیت ردیابی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اعطای کد رهگیری به محصولات کشاورزی حدود ۴ سال است که آغاز شده، اضافه کرد: باید مراکز و جایگاههای مشخصی برای فروش محصولاتی که دارای گواهی سلامت هستند وجود داشته باشد تا ایجاد انگیزه شود و بعد از اینکه تولید انجام شد محصول رها نشود ضمن اینکه اگر در میادین اصلی میوه و تره بار عرضه میشود باید مردم به تدریج با آنها آشنا شوند و بدانند این محصولی که کد ۱۶ رقمی دارد تحت نظر کارشناس کشاورزی تولید شده است.
ابطالی ادامه داد: طی این ۴ سال انجام این کار اختیاری بوده است اما ما کد ۱۶ رقمی را برای ۷۰۰ هزار کشاورز طراحی و آماده کردهایم و در طرح جدید قرار است این کار اجباری شود.