بروجرد – ایرنا – مشاور دبیرکل و نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجمع متخصصین ایران گفت: اکنون هشت هزار گونه گیاهی مختلف در کشور وجود دارد که ازاین تعداد 2 هزار و 300 گونه دارای خواص دارویی هستند.
به گزارش ایرنا علی حسین بیرانوند روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در بروجرد افزود: کاشت هریک هکتار گیاه دارویی زمینه اشتغال 180 جوینده کار را فراهم می کند.
وی با اشاره به موقعیت اقلیمی ایران اظهارکرد: از مجموع گونه های گیاهی یکهزار و 728 گونه بومی و دارویی انحصاری در ایران هستند.
مشاوردبیرکل و نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجمع متخصصین ایران بیان کرد: لرستان به لحاظ موقعیت خاص اقلیمی و شرایط آب وهوایی چهار فصل دارای 151 گونه گیاه دارویی است و یکی از رویشگاه های گونه های گیاهی کشور به شمار می رود.
بیرانوند اضافه کرد: گیاهان دارویی در بخش های مختلف ازجمله داروسازی، سمومی گیاهی، تهیه علوفه دام ، رنگ های طبیعی، صنایع غذایی، بهداشتی، آرایشی و طیور دارای کاربردهای فراوانی هستند.
وی با اشاره به اینکه گونه های گیاهی نیاز به آب فراوان ندارند، ادامه داد: وجود این گونه ها علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب موجب توسعه کشاورزی ارگانیک و ایجاد انقلاب نوین در صنعت کشاورزی و دارویی می شود.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجمع متخصصین ایران با تاکید بر ضرورت توسعه، تولید و کشت گونه های گیاهی با وجه و خواص مختلف آنها ادامه داد: برخی بی مهری ها با گونه های گیاهی و برداشت های بی رویه و نامناسب موجب تخریب آنها شده است.
عضو پارک علم وفناوری لرستان همچنین گفت: با توسعه کشت گونه های گیاهی می توان در زمینه توسعه اقتصادی، گام های بلندی برداشت چرا که درآمد از حاصل از کشت گیاهان دارویی 10 برابر دیگرمحصولات کشاورزی است.
بیرانوند با اشاره به بحران های کم آبی کاهش کاشت محصولات آبدوست را ضروری دانست و بر توسعه کشت گونه های گیاهی به ویژه در بخش دارویی تاکید کرد.
6052/7273
خبرنگار: آمنه صارمی**انتشاردهنده:محمد علیدوستی
انتهای پیام /*