کشاورزنیوز (اخبارکشاورزی ایران) :
بخش کشاورزی به عنوان تامین کننده امنیت غذایی هر کشوری از اهمیت قابل توجهی برخوردار است که در شش ماهه نخست سال جاری، صادرات محصولات کشاورزی با اندکی رشد همراه بوده و پنج میلیارد دلار در واردات صرفه جویی ارزی شده است.
به گزارش کشاورزنیوز کشاورزی یکی از بخشهای مهم اقتصاد کشور است که همواره نقش مهمی در رشد و توسعه ملل مختلف ایفا میکند و رشد این بخش نیازمند برنامهریزی اصولی، دقیق و کارآمد است.
همچنین پیشرفت در بخشهای مختلف کشاورزی زمانی محقق میشود که با شناخت جامع و آگاهی از امکانات، توانایی ها و بررسی محدودیت ها این مسیر به درستی طی شود.
برخی آمار گمرک در شش ماهه نخست سال ۹۵ خبر از افزایش صادرات انواع محصولات کشاورزی به کشورهای مختلف را میدهند در این میان برخی آمار حاکی از افزایش ورود انواع محصولات کشاورزی قابل کشت به داخل کشور است که عدهای از کارشناسان پیش آمدن چنین مسائلی را در پی نبود برنامه ریزی جامع و دقیق در بخش کشاورزی میدانند.
چندی پیش قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی تراز تجاری بخش کشاورزی در دولت یازدهم را روبه رشد اعلام کرد به طوریکه در شش ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نزدیک به ۲۲۰ میلیون دلار فضای تجاری در بخش کشاورزی ایجاد شده است.
این مقام مسئول در امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی رشد ارزش افزوده بخش کشاورزی را ۵٫۱ درصد دانست و رشد اقتصادی بخش کشاورزی را در سه ماه نخست سال جاری 5.4 درصد اعلام کرد.
گفتنی است صادرات محصولات کشاورزی در شش ماه سال جاری با اندکی رشد همراه بوده و پنج میلیارد دلار در واردات صرفه جویی ارزی شده است.
اسماعیل شهبازی کارشناس کشاورزی درخصوص نقاط مثبت و منفی بخش کشاورزی در شش ماهه نخست سال جاری به خبرنگار میزان گفت: در بحث توسعه کشاورزی در شش ماهه نخست سال جاری پیشرفت های قابل توجهی حاصل شد اما باید نقاط ضعف نیز بیان شود.
وی افزود: در خصوص کنترل میزان تولید و قیمت محصولات کشاورزی از جمله برنج و شکر مشکلاتی به وجود آمد که نیاز به برنامهریزی دقیق و بررسی بیشتر دارد که مسئولین باید به آن توجه لازم را داشته باشند.
شهبازی با اشاره به مشکلات موجود در تامین نهادهها، سم و کود گفت: هنوز هم تامین نهاده های کشاورزی و بالارفتن قیمت انواع کود برای کشاورزان مشکلاتی را ایجاد میکند که در شش ماهه نخست سال شاهد افزایش قیمت کود بودیم.
این کارشناس کشاورزی افزود: دولت اعتباراتی را برای کنترل منابع آبی در نظر گرفته بود که بیشتر این اعتبار در تامین آب شرب مناطق صرف شد و به شبکه های آبیاری تحت فشار که نقش مؤثری در تامین آب کشاورزی دارند توجه قابل توجهی نشد.
وی از جمله نقاط مثبت بخش کشاورزی در شش ماهه نخست سال را خرید تضمینی محصولات کشاورزی دانست و گفت: خرید تضمینی محصولاتی چون گندم برای کشاورزان گامی مثبت است و افزایش تولید محصولات کشاورزی را به همراه دارد در صورتی که مطالبات کشاورزان به موقع پرداخت شود.
وی در انتها تاکید کرد: پیشرفت در حوزه کشاورزی نیاز به برنامهریزی دقیق از سوی مسئولین دارد وهمچنین باید برای ارتقا سطح کشاورزان برنامههای آموزشی جامعی تدوین شود تا کشاورزها با داشتن آگاهی اقدام به تولید محصولات مورد نیاز جامعه کند.
انتهای پیام/
منبع: خبرگزاری میزان